Technikai feltételek

A fotós kategória formai és technikai követelményei:

A pályázaton a túlzottan manipulált képek nem indulhatnak. Nem számít túlzott manipulációnak a hagyományos fotográfiai korrekciók, így a színek, tónusok és a fényerő beállítása, illetve a felvétel közben keletkezett technikai hibák eltávolítása. Továbbá nem számít túlzott manipulációnak az egyes esztétikai hibák(pl.: bőrhibák) korrekciója, eltávolítása. Túlzott manipulációnak számít, és kizárást von maga után, a képek tartalmának jelentősebb megváltoztatása, vagyis az oda illő képi elemek utólagos eltávolítása vagya nem oda illő hozzáadása egy képhez. A pályázat esélyegyenlősége érdekében a zsűrizés anonim, ezért semmilyen, a pályázót beazonosítható reklámjellegű elem nem szerepelhet sem a fotókon. A képek eredeti, nyers (RAW, CR2, stb.) fájljait a zsűri bekérheti.

Képfelbontás:

A fotós kategóriák esetében a pályázaton JPG* formátumú képpel lehet pályázni, aminek maximális fájl mérete 4 Mbyte. A képtömörítési minőség min. 90% legyen. A kép rövidebbik oldala nem lehet kisebb mint 1500 pixel, valamint a hosszabbik oldala nem haladhatja meg a 3000 pixelt. (*)JPEG (JointPhotographicExperts Group). (Nagyobb fájlméret esetén javasoljuk a felbontás és/vagy a tömörítés arányának módosítását.)

Képaláírás:

Tekintettel arra, hogy a képaláírás a pályázat fontos eleme, kérjük a pályázókat, hogy formailag és tartalmilag korrekt képaláírást csatoljanak képeikhez a nevezés során. Az egyéni kategóriák képeinek képcíme kötelező, azonban a képleírása már nem kötelező.

A sorozatoknál a sorozat tartalmilag korrekt leírása, azaz a valódi esküvő bemutatása kötelező (példák a weloveweddings.hu oldalon a „Valódi esküvők” rovatban), azonban a sorozatok önálló képeinek képcímének és képaláírásának megadása nem kötelező.

A képek és sorozatok címének és tartalmának leírásánál a pályázó törekedjen arra, hogy a beküldött pályaművek címe és szövegezése az egyéni képeknél a kép mondanivalóját és a pillanat körbeírását, sorozatoknál egy valódi esküvőt mutasson be. (Példák a weloveweddings.hu oldalon a „Valódi esküvők” rovatban)

A zsűrizés anonimitásának megőrzése érdekében fokozottan felhívjuk a pályázók figyelmét arra, hogy a kép neve és képaláírása nem tartalmazhat utalást a szerző kilétére, az őt megbízó vállalkozás vagy ügynökség nevére!

A videós kategória formai és technikai követelményei:

A videóknak külön-külön maximum 5 perceseknek kell lennie és egy adott esküvőt kell bemutatnia. A videón manipulált felvételekkel nem lehet indulni. Nem számít manipulációnak a színek, tónusok és a fényerő beállítása, illetve a felvétel közben keletkezett technikai hibák eltávolítása. Manipulációnak számít, és kizárást von maga után, a felvételek tartalmának megváltoztatása, vagyis képi elemek utólagos eltávolítása vagy hozzáadása. Nem számít manipulációnak a videón szereplő pár nevének a felirata. A feliratnak a videó elején vagy a végén kell szerepelnie. A videók eredeti (.mpeg, .mov, .avi) fájljait a zsűri bekérheti.

A videó címének és tartalmának leírásánál a pályázó törekedjen arra, hogy a beküldött videók címe és szövegezése egy valódi esküvőt mutasson be. (Példák a weloveweddings.hu oldalon a „Valódi esküvők” rovatban)

A videókon szereplő hangi és képi anyagok jogsértő felvételeket nem tartalmazhatnak. A zsűri nem köti ki, hogy a rövidfilm milyen hanganyagot tartalmazzon, de az esküvői videó összességéhez, hangulatához illeszkedő legyen.

Videó felbontása:

A pályázat esélyegyenlősége érdekében a zsűrizés anonim, ezért semmilyen, a pályázót beazonosítható reklámjellegű (logó, vízjel, főcím, endscreen képek) elem nem szerepelhet a videón. A videós kategória esetében a pályázaton Youtube vagy Vimeo csatornára feltöltött, publikus link címmel lehet pályázni. A videóknak legalább HD (1280x720 pixel) minőségűeknek kell lenniük

Kizáró okok:

  • 18 év alatti és/vagy külföldi fotós és videós pályaműve
  • Nem a szerző által készített képek vagy videók
  • Technikai és formai követelmények be nem tartása
  • Nem esküvőhöz konkrétan tartozó fotótéma beküldése (pl.jegyesfotózás vagy workshopokon készül felvételek nem elfogadottak)
  • Nem az esküvőhöz vagy az esküvői videóba összhatás szempontjából formailag illő snittek, hanganyagok.
  • Nem képhez illő elemeket nem tartalmazhatnak sem a fotók sem a videók azaz: képkereteket, reklám jellegű feliratokat, elemeket, vízjeleket, logókat
  • Jogsértő tartalmak
  • Az egyes kategóriákra vonatkozó leírások figyelmen kívül hagyása.