Schram András Török-Bognár Renáta Erdélyi Gábor Simon Teodóra Maróti Zoltán Szabó Áron és Bea Barabás Zsolt

A zsűri bemutatása

Schram András
Schram András
fotográfus

A világ élvonalába tartozó magyar származású, Kanadában élő,számos díjat elnyert fotográfus. Képeire a divat és a dokumentarista stílus keveredése a leginkább jellemző. Már fiatal kora óta kiváló emberismerettel rendelkezik, mely a pillanatok megragadásában és a meghitt képei megalkotásában elengedhetetlenek. Fotózás iránti szenvedélyét és tapasztalatait az utóbbi években workshopokon keresztül is átadja, melyekre már több száz fotós látogatott el világszerte.

Független fényképészként minden munkába beleviszi a saját érzelmeit, így mindenből és mindenkiből igyekszik a lehető legtöbbet és legjobbat kihozni. Minden munkával saját magát is formálja, így a sablonok helyett a megismételhetetlen pillanatokat és érzelmeket rögzíti az utókornak, hogy akkor is könnyet csaljon a szemekbe, amikor az emlékek már megkoptak. 

Török-Bognár Renáta
Török-Bognár Renáta
fotográfus
Erdélyi Gábor
Erdélyi Gábor
fotográfus

Erdélyi Gábor többszörös díjnyertes fotográfus, jelenleg  a Sony fotós nagykövete. Számtalan magyar és nemzetközi magazinnak készít portrékat, fotósorozatokat. Éveken át volt a Gentleman Magazin vezető fotósa és képszerkesztője. Rendszeresen dolgozik együtt zenészekkel, zenekarokkal, színészekkel, valamint filmekben standfotósként. Folyamatosan utazik. Jelenleg Barcelonában él, ahonnan gyakran haza látogat.

Sokan teszik fel a kérdést nekem: nem unalmas minden hétvégén esküvőre járni? Számomra minden esküvő más. Inspirálnak a különböző kultúrák, szokások, dekorációk, a ruhák, ételek, de egy valami állandó a munkámban, bármerre is járok: letisztult képi világot örökítek meg. Keresem a pillanatokat, érzéseket, ami néha a koszorúslányok önfeledt nevetése, az örömapa büszke pillantása a lánya felé, vagy a vendégek tekintete, amikor először meglátják a menyasszonyt. Szeretem, ha karaktere van az esküvőnek, legyen az egy mezítlábas bohém összejövetel az erdő szélén, vagy egy kastélyszálló hangulata a századfordulóból. Négy éve a szenvedélyemet összekötöttem a hobbimmal, így lettem utazó esküvői fotós.

Simon Teodóra
Simon Teodóra
fotográfus
Maróti Zoltán
Maróti Zoltán
cinematográfus

A ShadowplayWeddingFilms filmkészítője, a hazai cinematográfia jelentős alakja. A HungarianWeddingAward "Esküvői filmes, cinematográfus" Együttműködés Díjának 2015-ös nyertese. Csapatával az elmúlt 7 évben 2 kontinensen, 8 országban, több mint 150 párnak készítettek életre szóló emlékeket. Ez idő alatt alakult ki az a munkájukra jellemző kiforrott “Shadowplay” stílus, melyben a filmes történetmesélés és dráma találkozik az esküvők világával."

6 éve jegyespárként szerettünk bele az őszinte és sugárzóan szép esküvők világába, majd házaspárként kezdtük el együtt megalkotni a Szépneked Photography & Cinematography stílusát. Számunkra az esküvőkben is, mint ahogyan az élet más területein is, az örömteli és szeretetteljes pillanatok a legfontosabbak, ezért filmjeinkben az esküvők ünnepi emelkedettségét megragadó érzelmi ívet építünk fel, hogy a párok személyes élménye egy szép történetben életre keljen.

Szabó Áron és Bea
Szabó Áron és Bea
cinematográfusok
Barabás Zsolt
Barabás Zsolt
filmes

Több mint 15 éve készít esküvői filmeket, sokak szerint úttörőként, az adott korszakhoz képest mindig 2-3 lépéssel előrébb járva és az újat keresve.
Jópár éve azon kapta magát, hogy egyre több külföldi megkeresése van, a világ különböző tájairól. Szeret utazni és új helyszíneket, embereket, szokásokat megismerni. Szerinte csak úgy lehet szép és természetes esküvői filmet készíteni, ha a készítő szereti az embereket, az esküvőket.
Sokan kérdezik tőle, hogy ha egy szóval kellene jellemezni filmjeit melyik lenne az? Talán a legjobb szó erre az őszinte. Mindig az események közvetlen közelében dolgozik, együtt lélegzik a párral és szívja magába a hangulatot, amit aztán a filmjeiben ad vissza. Őszintén.
Jelenleg érdeklődve figyeli a magyar esküvői piac változásait, kicsit félve, de örül a fejlődésnek, az egyre jobb minőségnek, a minőségi szolgáltatóknak, viszont kritikus a sablonossággal, másolással szemben. Mindenben az egyediséget keresi, mert szerinte nem igaz, hogy már mindent kitaláltak külföldön és csak a trendek követése lehetséges.